Bedrukte markttasjes op rol… Sorry?... ooit van gehoord?

peretasjesEen gabber heeft me uitgedaagd om iets zinnigs te schrijven over plastic hemddraagtassen. Nu moet u weten toen mij dit werd gevraagd had ik geen flauw benul waar dit over ging. Ja zeg nu zelf, een plastic zak is een plastic tasje. Je komt op de Haagse markt en je koopt appels of zo en ze stoppen het in zo’n wit plastic hemdtasje maar dan blijkt bij nadere bestudering van een webpagina die dit soort plastic tasjes levert dat het echt de vorm heeft van een hemd. Dus een hemdtasje is hoe het heet.

Bedrukte peretasjes


Toen ik zo zat te kijken blijkt dat dit soort hemddraagtasje ook verkrijgbaar is als bedrukte markttasjes en markttasjes die doorschijnend zijn en ik realiseerde me later dat die dingen ook nog op een rol zitten. Nu kwam ik laatst op de Haagse markt en had trek in peren en de slimmerik die me de peertjes verkocht had het ineens over een peretasje. Waarop ik opmerkte: je kan fruit toch eigenlijk niet in zo’n chemisch kunststof hemddraagtasje stoppen? Ja ik wist nu hoe het heet. Dat is toch eigenlijk onfris? Waarop de slimmerik me wist te vertellen: Nee meneertje, deze peren markttasjes zijn biologische markttasjes. Ik moest er wel om lachen ‘biologisch plastic’. Het moet toch niet gekker worden. Maar momenteel moet hier kijken alles biologisch worden, dus wie weet kunnen ze ooit plastic hemdtassen ontwikkelen die biologisch chemisch zijn vervaardigd en ook recycelbaar zijn in de natuur.Science fiction schrijvers hebben in het verleden met hun verhalen toekomstbeelden gegenereerd die decennia later ook zich dicht de werkelijkheid benaderen. Dus waarom niet en was deze koopman een verborgen visionair die aan zijn water aanvoelt dat biologische peretasjes werkelijkheid gaan worden. Het beste wat ik nu kan doen is het hergebruiken als ik de peren schil, want dat doe ik altijd. Ik hou niet van die schillen, je weet maar nooit wat er allemaal op zit. Is het geen bestrijdingsmiddel, dan kan het aangetast zijn door de luchtverontreiniging.

Door over dit onderwerp te schrijven ben ik toch weer iets wijzer geworden over het bestaan van de hemddraagtassen, waar ik in het verleden werkelijk nog nooit een seconde over had nagedacht en het naar alle aannemelijkheid ook op zeer korte termijn weer ga vergeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *